Bezoekers

004977
Bezoekers vandaag : 32
Gisteren : 602

Maserati Club Holland

Maserati Club Holland bestaat sinds 1985 en is sindsdien uitgegroeid van een kleine liefhebbersvereniging tot een door de fabrikant erkende merkclub met zo’n 250 leden. Natuurlijk is het een KNAC Vriendenclub.

De doelstelling van Maserati Club Holland (MCH) is het bevorderen van de belangstelling voor- en kennis van automobielen en autosport, in het bijzonder van Maserati. Daartoe rekent de club auto’s van Maserati zelf, O.S.C.A., Citroën (de SM), Ligier (de JS2-Maserati) en Chrysler (de TC met Maserati-motor). Uiteraard is er ook aandacht voor de klassieke Maserati motorfietsen.

Hoogtepunten uit het clubbestaan zijn onder meer het 25-jarig jubileum in 2010 op vliegveld Valkenburg, de internationale meetings van 1998 en 2007 in respectievelijk Zandvoort en Ermelo, de Maserati 100-expositie in 2014 op Interclassics Maastricht en de ‘International’ die in 2016 in Zuid-Limburg plaatsvond en waaraan honderd Maserati’s uit heel Europa deelnamen.
De club is uiterst actief, getuige de liefst 15 evenementen die de MCH jaarlijks organiseert. Denk hierbij aan deelname aan grote auto-evenementen en technische bijeenkomsten, rijtrainingen en toertochten.

Relatief laat

Vergeleken bij andere autoclubs is de MCH nog vrij jong. Maserati-liefhebbers konden vier decennia geleden eigenlijk alleen bij buitenlandse clubs terecht om gelijkgestemden te ontmoeten. Waarbij bedacht moet worden dat er tot de jaren tachtig sowieso maar heel weinig Maserati’s in Nederland reden. Voor en na de Tweede Wereldoorlog waren er door gefortuneerde eigenaren weliswaar de nodige raceversies aangeschaft, maar het duurde tot 1960 voordat Garage Maasland in Voorburg als officiële importeur werd aangesteld.

In 1980 nam Hessing De Bilt de fakkel over. Toen startte met het Biturbo-tijdperk ook de tijd van de hogere verkoopaantallen. Destijds waren er uiteraard wel enthousiastelingen die elkaar opzochten of tegenkwamen bij evenementen, maar van structuur was er geen sprake. Maserati had internationaal echter al wel een start gemaakt met het clubleven: eind jaren ’70 was het Registro Maserati ontstaan en ook de Engelse Maserati-club hield contact met actieve ‘Maseratisti’ in het buitenland.

‘Maseratisti’

In kleinere kring werd er volop gewerkt aan relaties tussen Maserati-rijders in de lage landen en dat legde de kiem voor een serieuze club. Toen een lijst met in Nederland geregistreerde Maserati’s beschikbaar kwam trokken clubleden van het eerste uur de stoute schoenen aan en plaatsten een advertentie in De Telegraaf: Mede-Maseratisti gezocht…
Een eerste evenement werd in Hilversum georganiseerd. Na deze succesvolle meeting kwamen er al snel initiatieven voor toerritten, zij het nog steeds als privé-initiatief. Om het professioneler aan te kunnen gaan pakken werd in 1985 een bestuur gevormd en kwamen er notarieel bekrachtigde statuten.
Maserati Club Holland was geboren…

Website: maseraticlub.nl
Facebook:
facebook.com/maseraticlubholland
Lid worden: maseraticlub.nl/inschrijven

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors