Bezoekers

004996
Bezoekers vandaag : 51
Gisteren : 602

Volkswagen Bus Club Nederland

We schrijven 1993 als Sjaak een bijeenkomst van VW-bussen bezoekt. Hij ontmoet er meer liefhebbers en zo ontstaat het idee voor een officiële club die ‘Bulli Team Holland’ moest gaan heten. Bij de oprichting in 1994 koos men echter toch maar voor ‘Volkswagen Bus Club Nederland’, de VWBCN. 

Na flink wat promotie werd het eerste clubweekeinde georganiseerd, waar de VWBCN liefst 32 bussen met hun eigenaars verwelkomde. Het werd een gezellige bijeenkomst, waarna er nog vele zouden volgden. In 2014, tijdens een treffen in Groote Keten, werden er zelfs 400 bussen geteld. 

Campers

De VWBCN was eerst een beetje ‘een club van armoede’, zoals de club het zelf zegt. Je kon toen nog op grijs kenteken rijden, gooide een matras in je bedrijfsbus of hing er een caravan achter en klaar was je. Later verschenen er, mede dankzij het kwarttarief, steeds meer campers op de meetings die soms meer dan een ton kostten. 

Dertig jaar

Inmiddels nadert het 30-jarig bestaan van de VWBCN en dat zal in het voorjaar van 2024 groots worden gevierd. Er staat bovendien een bijna voltallig nieuw bestuur klaar om de volgende dertig jaar in te gaan. De club staat er met zijn inmiddels ruim 1.300 leden, zeven- koppige bestuur en nog eens drie mensen in de evenementencommissie in alle opzichten goed voor.
De contributie voor de Volkswagen Bus Club Nederland is met 20 euro nog altijd spotgoedkoop. En dat voor een club die elk jaar twee weekeinden organiseert, een vaktechnische dag waar vrijwilligers klaar staan om vragen te beantwoorden, een 4×4-evenement en soms nog een rondrit. Uiteraard heeft de VWBCN, inmiddels alweer geruime tijd Vriendenclub van de KNAC, ook een professioneel clubblad – De VW Bus – dat vier keer per jaar verschijnt. 

Website: vwbusclub.nl
Lid worden: vwbusclub.nl/lidmaatschap/
Facebook: facebook.com/vwbcn 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors