Bezoekers

004983
Bezoekers vandaag : 38
Gisteren : 602

Bentley Drivers Club – Dutch Region

De Bentley Drivers Club (BDC, anno 1936) is één van de oudste autoclubs ter wereld. Deze van oorsprong Britse club is al decennia een grote internationale vereniging met momenteel wereldwijd liefst 22 regio’s. Eind jaren tachtig werd de ‘Dutch Region’ toegevoegd, die professioneel wordt geleid en natuurlijk KNAC Vriendenclub is.

De Dutch Region (voluit: Bentley Drivers Club – Dutch Region) was eind jaren tachtig een initiatief van drie actieve Derby Bentley enthousiastelingen. Een informele club, die eens per jaar een toerrit organiseerde. Deze startte vanuit de privéwoning van de Huissense tandarts Paul Sassen. De deelnemers kregen vaak onmogelijke rit-aanwijzingen en moesten listige vragen beantwoorden. Een gezellig diner na afloop maakte de tijdens de toerrit bijna-gestrande huwelijken meestal weer goed…
Het zal duidelijk zijn: de BDC was destijds vooral een gezelligheidsvereniging voor mensen met een liefde voor Bentley. Je hoefde er niet per se een te bezitten, maar dat werd natuurlijk wel gewaardeerd. En er was in die tijd ook geen sprake van een echte club, want er waren geen bestuursleden, jaarvergaderingen of statuten.

Professioneler

Inmiddels is dat drastisch veranderd. Er wordt voortvarend gewerkt aan een serieuze en professionelere ‘BDC – Dutch Region’, met KvK-inschrijving, officiële statuten en een dito bestuur. En dat allemaal voor nog steeds zo’n 40 leden, het is en blijft nu eenmaal een exclusief merk. Het Full Membership staat open voor eigenaren van een Bentley vanaf de eerste modellen uit 1919 tot en met de huidi- ge productie uit Crewe. Eigenaren van een Rolls-Royce ‘Made in Crewe’, die tech- nisch vrijwel identiek zijn aan de Bentleys uit dezelfde periode, kunnen Associate Member worden.

Het sociale deel van het clubleven heeft de factor gezelligheid overigens nog

steeds hoog in het vaandel staan. We praten over twee grotere rally’s per jaar (voor- en najaar) met geen al te hoge moeilijkheidsgraad. Daarnaast organiseert de BDC – Dutch Region enkele excursies, bijvoorbeeld naar interessante (auto) bedrijven of musea, een lunch of een aangeklede koffie ergens in het land, even- tueel met een thema.

Website: bdc-dutchregion.nl
Lid worden: mail naar secretaris@bdc-dutchregion.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors