Bezoekers

004974
Bezoekers vandaag : 29
Gisteren : 602

Oldtimerclub Midden-Zeeland

Begin jaren negentig maakten Loek en Hetty met hun Austin regelmatig tochtjes in de omgeving van Goes. Ze kregen steeds meer enthousiaste oldtimerbezitters zover om af en toe een rit mee te rijden. Op 20 augustus 1996 waren dat er genoeg om een club op te richten.

De club kreeg de naam Oldtimerclub Midden-Zeeland, uiteraard ook een KNAC Vriendenclub. Voor de ritten uit de begintijd waren er handgeschreven uitnodigingen en routes. Het was vooral de bedoeling om met gelijkgestemden gezellige ritjes te maken. Dan werd er altijd ergens gestopt om op meegebrachte klapstoeltjes naast de auto’s wat te drinken. Vandaar dat een van de eerste ritten de ‘Klapstoeltjesrit met thermostop’ werd genoemd.

Minstens dertig jaar

Het officiële doel van de club was – en is nog steeds – om de instandhouding van motorvoertuigen van dertig jaar en ouder te bevorderen. Dit gebeurt door het geven van voorlichting en adviezen, en het organiseren van ritten en andere evenementen. Sinds 1996 is het ledenaantal gegroeid naar ruim tweehonderd. Er worden elk jaar meerdere ritten uitgezet, met meestal de Paasrit als opening van het seizoen.

De ritten van Oldtimerclub Nieuw-Zeeland worden vaak gereden in delen van de provincie Zeeland en soms ook daarbuiten. Zo waren er al meerdaagse trips naar Engeland en België, winterse busreizen naar automusea in binnen- en buitenland en ritten naar beurzen, zoals Schloss Dyck in Duitsland. Verder organiseert de actieve club lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken in de regio. Het gehele jaar is er voor elk wat wils.

Passie voor erfgoed

Net zoals de leden zijn ook de oldtimers binnen de club divers. Er rijden auto’s mee uit de jaren twintig, maar ook youngtimers uit de jaren negentig en alles er tussenin. “Het merk of de waarde van de auto spelen bij ons geen rol. Het belangrijkste is dat je samen de passie voor automobiel erfgoed deelt. Er rijden DAF’s, Fiat’s en DKW’s mee. En ook merken als Bugatti, Marmon en Porsche zijn vertegenwoordigd. Het is vooral een gezellige club voor iedereen”, aldus de club.

Website: oldtimerclubmiddenzeeland.nl
Lid worden: oldtimerclubmiddenzeeland.nl/aanmelden-als-nieuw-lid

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors