Bezoekers

025612
Bezoekers vandaag : 337
Gisteren : 543

Meer dan duizend crashes door Tesla’s Autopilot

De zelfrijdende functie van Tesla blijkt veel meer problemen op te leveren dan de autofabrikant zelf toegeeft. Uit een datalek bij Tesla is gebleken dat er sinds 2015 meer dan duizend ongelukken zijn geweest met zelfrijdende Tesla’s die gebruik maakten van wat het merk zelf ‘Autopilot’ noemt.

Dat blijkt volgens het Duitse Automobilwoche uit 100 gigabyte aan interne informatie die een ex-medewerker uit het bedrijf heeft gesmokkeld. Het gaat om 23.000 dossiers die in handen zijn van het ‘Handelsblatt’, waaronder zich ook vertrouwelijke documenten bevinden over ongevallen met Tesla’s Autopilot.

De problemen met de rijhulpsystemen die in de gegevens worden beschreven zijn tamelijk zorgwekkend. Het “Handelsblatt” schat de vermeldingen over veiligheidszorgen van klanten op meer dan 3.000. Daarvan zijn 2.400 klachten over ongewilde acceleratie, meer dan 1.500 problemen met remfuncties, 139 gevallen van noodremmen en 383 keer fantoomremmen als gevolg van valse waarschuwingen voor een aanrijding.

Er zouden in de voorbije zeven jaar zelfs meer dan duizend ongelukken zijn gebeurd door storingen aan Tesla’s rijhulpsystemen. De meeste ongelukken deden zich voor in de Verenigde Staten, maar er zijn ook ongevallen gebeurd in Europa. De ongevallen onderstrepen nog eens dat autonoom rijden nog lang niet goed genoeg werkt om er op de openbare weg gebruik van te maken. De kans is zelfs zeer groot dat volledig autonoom rijden helemaal nooit mogelijk is. Volgens Automobilwoche is Tesla veel minder ver dan het zelf beweert en zijn sommige Europese merken zelfs verder met autonoom rijden, zoals Mercedes-Benz.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors