Bezoekers

034577
Bezoekers vandaag : 145
Gisteren : 425

Autosalon Brussel gaat in 2024 niet door

Wederom sneuvelt er een autoshow in Europa. Het Autosalon van Brussel zal in 2024 geen doorgang vinden. Organisator Febiac meldt dat “de voorwaarden niet aanwezig zijn om bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden”.

De raad van bestuur van Febiac (vergelijkbaar met onze RAI) heeft de beslissing vandaag genomen op een vergadering. “Het doel van Febiac is steeds de bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden. Aangezien de voorwaarden daarvoor niet aanwezig zijn, heeft de raad van bestuur besloten het proces niet voort te zetten voor 2024”, zo luidt de mededeling.

De woordvoerder van Febiac geeft aan dat “de 95 procent marktrepresentativiteit die het salon dit jaar had, niet meer bereikt zou worden” en dat daarom beslist is om geen fysiek salon te laten plaatsvinden volgend jaar. Er zouden met andere woorden te weinig automerken aanwezig zijn op het Salon. Eerder dit jaar lokte de 100e editie van het Autosalon nog 265.000 bezoekers naar de Heizel in Brussel. Of er in 2025 opnieuw een Autosalon zal georganiseerd worden, is nog onduidelijk. Momenteel vermeldt de site van het Autosalon van Brussel nog dat je kaarten kunt kopen voor de 2024-editie.

In Nederland werd de AutoRAI voor het laatst gehouden in 2015. Tijdens de coronapandemie werd in 2020 de Autosalon van Genève op het laatste moment geannuleerd. Kort daarop ging de organisatie van die tentoonstelling failliet. Daarna is nog wel gepoogd om een nieuwe Autosalon van Genève te organiseren, maar tot op heden zonder succes. Ook de Autosalon van Parijs sneuvelde in 2020, maar werd in 2022 weer gehouden. Er bleven daar wel veel automerken weg, dus de toekomst is ook daar onzeker. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors