Bezoekers

003097
Bezoekers vandaag : 303
Gisteren : 474

Meer functies voor Apple Carplay

Apple heeft een sterke verbeterde en meer uitgebreiden versie van Carplay klaar. Tijdens de keynote van Apple gisteren werd het nieuwe CarPlay gepresenteerd en het laat zien dat het steeds meer verandert van een systeem dat telefoonfuncties naar de auto brengt, in software voor de auto zelf die op alle beschikbare scherm kan draaien. 

Apple-manager Emily Schubert zei gisteren: “Er is nu een kans voor de iPhone om een nog grotere rol te spelen in voertuigen. We hebben samengewerkt met autofabrikanten om de auto-ervaring opnieuw uit te vinden.” Volgens Apple zijn 14 fabrikanten al aan boord en werken ze samen met Apple aan de integratie in hun voertuigen. Het Zweedse Polestar kondigde via Twitter al aan dat het gebruik zou maken van het verbeterde Carplay, wat opmerkelijk mag worden genoemd, want momenteel loopt er nog een samenwerking met Google en Android Automotive. 

Verder zouden ook de Duitse fabrikanten Audi, Porsche en Mercedes van de partij zijn. De samenwerking met Audi en Porsche is daarbij ook verrassend, omdat zij samen met de softwaredochter Cariad voor de Volkswagen-groep eigen systemen moesten ontwikkelen. Dat project heeft herhaaldelijk tegenslagen gekend.

Overigens is ook het plan van Apple om een eigen auto te bouwen zeer niet van de baan. Wellicht is de uitgebreidere versie van Carplay daar zelfs een voorbode van. 

(Bron: Automobilwoche)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors