Bezoekers

039663
Bezoekers vandaag : 244
Gisteren : 504

Onrust bij Tesla: dreigende ontslaggolf

Na de eerder opgedoken mail van Tesla-topman Elon Musk dat het afgelopen moet zijn met thuiswerken, is er opnieuw onrust bij Tesla. Er zou een golf van ontslagen volgen, want Musk wil van tien procent van de circa 100.000 werknemers afscheid nemen. 

Het nieuws komt van persbureau Reuters dat een mail zou hebben ingezien waarin de ontslaggolf wordt genoemd. In een mail aan zijn management heeft Musk bovendien tot nader een vacaturestop ingevoerd. Dit nieuws komt luttele dagen na het uitlekken van de mail van Musk dat hij het thuiswerken wil afschaffen. Wie niet minstens 40 uur per week op kantoor is, wordt verondersteld ontslag te hebben genomen. 

In de nog maar net geopende fabriek van Tesla in het Duitse Grünheide nabij Berlijn, valt dat standpunt over thuiswerken erg slecht, zo meldt Automobilwoche. “In Duitsland kan een werkgever niet doen wat hij wil”, zegt een woordvoerder van de vakbond IG Metall Berlin-Brandenburg-Sachsen. “Wie zich tegen eenzijdige eisen van zijn onderneming wil verzetten, kan rekenen op de sterke macht van de vakbonden. Deze rechten worden beschermd door de Duitse grondwet.”

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors