BOVAG: ‘Meeste automobilisten beter af met kilometerheffing’

rekeningrijden

De meeste autobezitters gaan minder betalen als er een kilometerheffing komt. Dat heeft BOVAG-voorzitter Han ten Broeke gezegd in de Nationale Autoshow op BNR. 

Autobrancheverenigingen (BOVAG en de RAI Vereniging, milieuorganisatie Natuur & Milieu, de ANWB en autoleasekoepel VNA) presenteerden afgelopen week een autobelastingplan waarin ze een vorm van rekeningrijden invoeren. Het tarief per gereden kilometer zou moeten worden gebaseerd op de CO2-uitstoot van de auto. Om welke bedragen het precies hebben de brancheverenigingen nog niet gezegd. 

Maar Han ten Broeke van de BOVAG weet al wel te melden dat de meeste autobezitters dus goedkoper uit zullen zijn. “Heel veel gaan erop vooruit. Ik denk zelfs de meeste”, zo zie hij in de Nationale Autoshow. “In Nederland rijden we gemiddeld 13.000 kilometer per jaar. Er is een klein aantal mensen dat veel meer rijdt, voornamelijk zakelijke rijders. Momenteel betaalt iedereen hetzelfde via de wegenbelasting of je nou 60.000, 80.000, 6.000 of 8.000 kilometer rijdt. Dat is unfair. Het is niet uit te leggen.”  

Het invoeren van een kilometerheffing duurt naar verwachting 8,5 jaar. Een mogelijke kilometerprijs wil Ten Broeke niet noemen. “Ik ga me daar niet over uitlaten. Elk bedrag dat ik noem, wordt nieuws op zichzelf. We maken die fout niet nog een keer”, zo zei hij bij BNR.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors