Mercedes stopt met handgeschakelde versnellingsbak

Mercedes-Benz stopt in 2023 met de productie van auto’s met een handgeschakelde versnellingsbak. In de loop van volgend jaar is dan elk model alleen nog maar leverbaar met automaat. 

De automaat is nu al in bijna alle modellen de standaardtransmissie. Alleen de A- en B-klasse en de CLA zijn er nog met handgeschakelde versnellingsbak. Maar bij de overschakeling op een nieuwe voertuiggeneratie wordt de handbak uitgefaseerd, zo liet een woordvoerder weten. “Met de toenemende elektrificatie zien we de vraag van klanten verschuiven naar geheel of gedeeltelijk elektrische aandrijfsystemen”, aldus de woordvoerder. Dienovereenkomstig zou Mercedes-Benz “geleidelijk stoppen met het aanbieden van handgeschakelde transmissies”.

(Bron: Automobilwoche)

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors