Bezoekers

025574
Bezoekers vandaag : 299
Gisteren : 543

Mercedes stopt ontwikkeling plug-in hybride 

Mercedes gaat niet verder met de ontwikkeling van nieuwe plug-in hybrides. De huidige – vierde – generatie plug-in hybride modellen worden nog in toekomstige modellen aangeboden, maar een vijfde generatie komt er niet. 

Nog niet zo lang geleden werd de plug-in hybride gezien als een belangrijke technologie in de overgang van de verbrandingsmotor naar volledig elektrische aandrijving. Maar Mercedes, dat momenteel zwaar inzet op volledig elektrische aandrijving, ziet er dus nu al geen brood meer in om plug-in hybrides verder te ontwikkelen. Op de IAA in München wordt nog wel de AMG GT 62 S E Performance gepresenteerd en er verschijnen nog enkele modellen die nog gebruik zullen maken van de huidige plug-in hybride techniek. 

Mercedes had overigens al eerder aangekondigd dat er tegen 2025 voor elk model een volledig elektrische variant zou zijn. En aan het eind van het decennium wil het merk volledig overgeschakeld zijn op zuiver elektrische aandrijving. Mercedes werkt momenteel aan de wereldpremière van een hyperefficiënte EV met een actieradius tot 1.000 kilometer per lading, de Vision EQXX. Volgend jaar zou deze al productierijp moeten zijn.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors