Bezoekers

024204
Bezoekers vandaag : 366
Gisteren : 483

MG Car Club Holland

De langst bestaande merkenclub van Nederland is de MG Car Club Holland. Op 3 september 1955 werd de club op een passende plaats opgericht, namelijk in restaurant ‘De la Course’ in Zandvoort.

De MG Car Club Holland (officieel opgericht als M.G. Automobielclub Holland) is ook een grote club, want de vereniging telt ruim 2.800 leden. Het jongste lid is 21 jaar en in bezit van een MGB, het oudste lid is 90 jaar en rijdt een MGC. Nog wat cijfertjes: er is nog één lid uit het oprichtingsjaar in de club, 90 procent van de leden heeft één MG (de rest dus meerdere) en er is zelfs iemand met dertien MG’s. De oudste auto in deze KNAC Vriendenclub is een MG 18/80 MK2 uit 1930, waarvan er twee zijn. Daarnaast zijn er nog 29 leden met een vooroorlogse MG. En de nieuwste MG? Die stamt uit 2008. Er hebben zich overigens nog geen leden gemeld met een MG van de huidige, Chinese producent.

Info- en onderdelendag

De MG Car Club is een landelijke vereniging onder voorzitterschap van Vivian Vleeshouwers. Vanwege het hoge ledental is het land opgedeeld in tien regio’s, die elk weer een regiocoördinator hebben. Per regio worden er clubavonden, technische bijeenkomsten, toerritten, bijzondere evenementen en excursies georganiseerd. Maar er zijn ook landelijke evenementen, zoals de sportdagen op Circuit Zandvoort, het Midland Circuit Lelystad of het TT Circuit Assen. Begin januari is er de jaarlijkse MG Informatie- en Onderdelendag in Houten en in de zomer wordt de British Auto Jumble gehouden, samen met andere clubs van Britse merken. De MG Car Club Holland onder- houdt warme banden met de Nederlandse zusterclubs MGATO en MGTTO en is verbonden met de Britse MG-moederclub.

Tien regio’s

Maandelijks brengt de MG Car Club Holland een clubblad uit met onder meer nieuws over MG, de tien regio’s, technische en historische artikelen en verslagen van sportieve en sociale evenementen. Daarnaast heeft de club een website waar veel informatie kan worden gevonden en waar exclusieve MG-artikelen kunnen worden aangeschaft.

Website mgcarclub.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors