Bezoekers

035556
Bezoekers vandaag : 320
Gisteren : 416

Historische Opel Club Nederland

Er zijn een paar merkenclubs die zich niet uitsluitend bezig houden met klassieke auto’s of youngtimers. Bijvoorbeeld de Historische Oepl Club Nederland (HOCN). In deze KNAC vriendenclub is ruimte voor de complete historie van Opel en dus zijn er ook leden met een fiets, een naaimachine of een koelkast van Opel.

Oprichter Adam Opel zag zelf nooit een auto. Zijn zoons maakten de overstap van de productie van naaimachines, koelkasten en fietsen naar auto’s. De auto’s en de fietsen kom je op evenementen van Opel natuurlijk toch het meeste tegen, want die zijn letterlijk het meest mobiel. Die evenementen zijn zeer gevarieerd, want de HOCN organiseert ritten, kampeerweekenden, onderdelenbeurzen, praatavonden en koffiekletsen en is bovendien vaak te zien op beurzen, zoals Interclassics maar ook op kleinere beurzen door het hele land.

Familiedag

Kenmerkend voor de HOCN is de jaarlijkse Opel Familiedag. Alle soorten en maten Opels komen bij elkaar en maken er met muziek, catering, oude auto’s en een onderdelenmarkt een gezellige dag van. Verder organiseert de HOCN evenementen in het buitenland samen met de Alt Opel Interesse Gemeinschaft en de HOCN heeft ook een warme band met de Deense Opel-club.

De Historische Opel Club Nederland heeft een eigen archief, waarin de mooie en soms zeer zeldzame documenten worden bewaard en voor alle leden beschikbaar zijn. Die locatie wordt ook gebruikt voor het houden van de ‘koffiekletsen’, de ontmoetingen voor de leden in de wintermaanden als de meeste auto’s ‘op stal’ staan.

Opel Klassiek

De HOCN geeft vijf keer per jaar het clubblad Opel Klassiek uit in een oplage van 950 exemplaren. Het bevat artikelen over techniek, modellen, actualiteiten in wet- en regelgeving, miniatuurnieuws, advertenties, restauratieverslagen, evenementeninformatie en verslagen van evenementen. Elke uitgave heeft bovendien een Opel-model als thema waaraan dan extra aandacht wordt gegeven. Meer actuele informatie over de HOCN is te vinden op de website van de club.

Website opelclub.nl
Lid worden opelclub.nl/site/index.php/lidmaatschap
Facebook facebook.com/opelclubnl-596297240387102/

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors