Bezoekers

025558
Bezoekers vandaag : 283
Gisteren : 543

Saab Classics Vereniging Nederland

Nieuwe Saabs worden al een paar jaar niet meer gemaakt, maar liefhebbers van het merk zijn er nog volop. In Nederland zijn ze onder meer verenigd in onze vriendenclub Saab Classics Vereniging Nederland.

De vereniging werd op 8 januari 1980 opgericht als Saab 96 Vereniging Noord- Nederland, omdat op die dag de laatste Saab van dat model van de band liep. Lange tijd waren ook alleen leden welkom met een 96 of ouder, maar sinds 2010 worden ook leden toegelaten met jongere Saabs, zoals de 99, 900 Classic en de 9000. Daarom werd in 2013 besloten om de club om te dopen in Saab Classics Vereniging Nederland (SCVN).

Evenementen, onderdelen

De SCVN biedt vooral een platform voor leden om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, te leren, te ontspannen met gelijkgezinden en ondersteuning te krijgen bij met name technische vragen, problemen, restauratie en het verkrijgen van onderdelen. En veel van die elementen zitten in de evenementen die deze Saab-club elk jaar weer organiseert. Het belangrijkste evenement is de jaarlijkse clubdag, die meestal op een zaterdag in juni wordt gehouden. Er is die dag een toerrit die wordt afgesloten met een barbecue en een gezellige avond.

Voorjaarskeuring

Vaste prik is ook de voorjaarskeuring, een technische keuring bij een Saab-specialist, waar de eigenaren van Saabs een keuringsrapport krijgen met bevindingen en aanbevelingen van de keurmeesters. De voorjaarskeuring is voor leden gratis. Daarnaast houdt de SCVN minstens twee keer per jaar een toerrit, doorgaans in de lente en in de herfst. In de herfst wordt er verder een technische dag georganiseerd, waarbij telkens een specifiek aspect onder de loep wordt genomen.
Vijf keer per jaar ontvangen de leden het verenigingsblad Saabbode, dat naast de website het informatiemedium is van de club, met onder meer verslagen van evenementen en activiteiten, evenals artikelen over historie, rij-impressies en technische artikelen. Bovendien is er een professionele website met een afgeschermd deel voor de leden en is de actieve Saab Classics Vereniging Nederland te volgen op Twitter en Facebook.

Website www.saabclassicsvereniging.nl
Facebook www.facebook.com/SaabClassicsNL/
Twitter @saabClassicsNL

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors