Bezoekers

034567
Bezoekers vandaag : 135
Gisteren : 425

Milieustickers en tolvignetten nodig in veel vakantielanden

De kans dat je op een autovakantie naar het buitenland nog zonder milieusticker of tolvignet kunt, is bijzonder klein geworden. Tolvignetten heb je nodig voor de (snel)wegen van steeds meer landen en ook om de milieusticker kun je steeds moeilijker heen. 

Om met die laatste categorie te beginnen, milieustickers zijn verplicht in de milieuzones van Duitsland (doorgaans steden), Frankrijk (steden en sommige regio’s), Oostenrijk (voor bestelauto’s tot 3.500 kg), Spanje (momentele in Madrid en Barcelona) en in Zwitserland in het kanton Genève. Soms is het mogelijk met een milieusticker van een ander land toegang te krijgen (Madrid en het kanton Genève mag je binnen met een Franse milieusticker), maar de regels veranderen nogal eens en worden alleen maar strenger. Het komt ook voor dat er in een land wel milieuzones zijn, maar geen specifieke stickers. Dan moet je vaak van een website toegang zien te krijgen. Voor de laatste informatie kijkt u het beste naar deze pagina op de site van de ANWB. 

Tolvignetten

Tolwegen bestaan al vele tientallen jaren. Op de Franse, Italiaanse, Spaanse en Portugese wegen worden al heel lang tol geheven. Tot voor kort was dat altijd via tolstations, maar die maken geleidelijk plaats voor automatische tolinning, via scanners en camera’s controleren of je tol hebt betaald.

KNAC-leden die regelmatig in de genoemde landen onderweg zijn, kunnen met ledenkorting een tolbadge aanschaffen in een ANWB-winkel. Dan zit je in de genoemde landen altijd goed. Je betaalt de abonnementskosten alleen in de maand dat je de badge gebruikt en kunt bij tolstations bij de geautomatiseerde poortjes passeren. 

Er zijn echter ook steeds meer landen die met een tolvignet werken om zonder tolstations gebruik te kunnen maken van de (snel)wegen. De vignetten van Zwitserland en Oostenrijk zijn al jaren bekend en vertrouwd en kun je met korting in de webshop van de KNAC kopen. Voor Oostenrijk kun je ook een elektronisch vignet bestellen. 

Steeds meer – voornamelijk Oost-Europese – landen voeren ook een elektronisch tolvignet in. Daaronder zijn Bulgarije, Hongarije, Moldavië, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Turkije. Bestelinformatie over de elektronische vignetten van deze landen vindt op deze pagina van de site van de ANWB.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors