Bezoekers

024198
Bezoekers vandaag : 360
Gisteren : 483

Mahle: ‘Waterstofmotor staat voor grote doorbaak’

De waterstofmotor staat op het punt om door te breken in grote markten. Het wordt een belangrijk alternatief voor puur elektrische aandrijving, vooral in de transportsector. De eerste producten zullen spoedig in serie gaan in de bouw- en landbouwmachines. Dat zegt topman Arnd Franz van Mahle, een belangrijke toeleverancier in de auto-industrie. 

De Mahle-topman ziet de waterstofmotor een belangrijke hefboom voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. “Het heeft een groot potentieel om veel bedrijfsvoertuigen bijzonder snel klimaatneutraal te maken”. Mahle is lid van de in 2021 opgerichte Alliantie Waterstofmotor en is een van de 20 partners uit de auto-industrie die vorige week hun waterstofgerelateerde productinnovaties presenteerden. De Alliantie Waterstofmotor ziet deze motoren als een alternatief voor batterij-elektrische en brandstofcelaandrijvingen en is van mening dat deze op het punt staan om door te breken in alle belangrijke markten.
De Mahle-topman ziet de waterstofmotor als een alternatief voor puur elektrische aandrijving, vooral in de transportsector, omdat de totale kosten voor wagenparkbeheerders hier de doorslag geven. “Om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen, hebben we innovatieve concurrentie nodig en geen ideologisch gedreven technologiespecificaties. Een competitie van ideeën en concepten die openstaat voor technologie is de snelste en meest veelbelovende weg naar klimaatneutraliteit.” 

Eerste producten komen snel

In de huidige politieke besluitvorming over het behalen van de CO2-doelen van het EU-wagenpark voor zware bedrijfsvoertuigen moet volgens Arnd Franz naast elektrificatie ook het potentieel van waterstof en hernieuwbare brandstoffen volledig worden benut.

“Mahle is klaar voor de waterstofmotor”, vervolgt Franz, die zei dat binnenkort de eerste producten in serieproductie voor bouw- en landbouwmachines dit zullen bewijzen. De gebruiksklare waterstofmotor is een signaal voor de ontwikkeling van een infrastructuur van waterstoftankstations in Europa, die snel van start moet gaan om de technologie op de weg te brengen. 

(bron: Automobilwoche)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors