Bezoekers

034575
Bezoekers vandaag : 143
Gisteren : 425

Milieuzone Maastricht uitgesteld wegens moeilijke handhaving

Maastricht krijgt voorlopig geen milieuzone. Het blijkt niet mogelijk om Duitse kentekens bij het binnenrijden van de zone automatisch te controleren vanwege de Duitse privacywet. De gemeenteraad had voor de invoering als voorwaarde gesteld dat er zicht moest zijn op handhaafbaarheid van Belgische en Duitse kentekens. Voor Duitse voertuigen blijkt dit niet het geval. 

Aanleiding voor het uitstel was een brief van minister Stientje van Veldhoven van Milieu, dat er in de loop van volgend jaar een uitwisseling is met België van kentekengegevens betreffende leeftijd en emissienorm. De Duitse autoriteiten blijken vanwege hun opvatting over de privacyregels geen kentekengegevens te willen verschaffen voordat een overtreding is vastgesteld.

Opmerkelijk genoeg zijn er verschillende Belgische steden die wel gewoon een milieuzone hebben ingevoerd zonder de kentekenuitwisseling. In Brussel moeten buitenlandse voertuigen zich bijvoorbeeld vooraf registreren voor toegang tot de milieuzone, met uitzondering van Nederlandse auto’s omdat België daarvan kentekengegevens krijgt. In Duitsland en Frankrijk dienen automobilisten vooraf een milieusticker te kopen en op hun auto te plakken.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors