Half maart snelheid naar 100 kilometer per uur

De eerder aangekondigde verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur gaat in op 16 maart. Dit heeft minister Van Nieuwenhuizen laten weten aan de Tweede Kamer.

De verlaging kan niet eerder ingaan omdat er tijd nodig is om alle borden aan te passen. Het kabinet besloot onlangs dat de maximumsnelheid overdag naar 100 km/u moest worden verlaagd om de stikstofuitstoot te verlagen. Daarmee moet weer ruimte ontstaan om de bouw op gang te brengen. Deskundigen twijfelen aan het effect van de maatregel. De grootste problemen in de bouw doen zich voor in de Randstad en daar zijn maar heel weinig snelheden waar je overdag sneller mag dan 100 km/u. Bovendien zijn de grootste stikstofuitstoters vrachtauto’s waarop de maatregel geen enkel effect heeft. Bij de personenauto’s zijn vooral de oudere diesels de boosdoeners, waarvan er maar heel weinig zijn. De KNAC liet eerder in een brief aan de minister al weten de maatregel te betreuren en het effect in twijfel te trekken.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors