Milieuzone Rotterdam gaat verdwijnen

De zeer omstreden milieuzone in Rotterdam heeft zijn langste tijd gehad. De nieuwe coalitie in de Rotterdamse gemeenteraad, bestaande uit VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA en CU/SGP, wil er vanaf. Vanaf volgende week wordt het verbod op benzineauto’s voor 1992 al opgeheven en vanaf januari 2020 mogen ook alle personenautodiesels weer gewoon de Rotterdamse binnenstad in. De milieuzone blijft wel gehandhaafd voor vrachtverkeer.

Het afschaffen van de milieuzone is onderdeel van de plannen van het nieuwe college. Dat is overwegend goed nieuws voor de automobilist, want die wordt niet meer de stad uitgejaagd met een oudere auto. Het offensief dat de afgelopen jaren onder meer door de KNAC werd gevoerd tegen de milieuzone heeft blijkbaar toch effect gehad. De KNAC is wel van mening dat het afschaffing van de milieuzone voor diesels lang op zich laat wachten.
Rotterdam is wel van plan de parkeertarieven te verhogen, maar het is nog onduidelijk wat het nieuwe uurtarief wordt. Er is per jaar een 7,2 miljoen hoger opbrengst aan parkeergeld ingeboekt.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors