Milieuzone Rotterdam per 1 januari opgeheven

De milieuzone voor personenauto’s in Rotterdam verdwijnt per 1 januari 2020. Vanaf die datum mogen ook dieselauto’s van voor 1 januari 2001 weer de binnenstand in. Eerder (per 1 juli 2018) werden benzineauto’s van voor 1992 weer toegelaten tot de zone.

Het Rotterdamse gemeentebestuur stelde deze plannen eerder al voor in het op 26 juni 2018 gepresenteerde coalitieakkoord ´Nieuwe Energie voor Rotterdam’. De milieuzone voor vrachtverkeer in de binnenstad en op de ’s-Gravendijkwal blijft wel van kracht. Rotterdam blijft wel investeren in schone lucht en neemt een mix van maatregelen om dat te bereiken. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors