Bezoekers

003091
Bezoekers vandaag : 297
Gisteren : 474

FIA Heritage Cup 2019 voor Nederlandse Rode Kruis Rally

De Nederlandse Rode Kruis Rally, die elk jaar zo’n 100.000 euro opbrengt, is afgelopen vrijdag op voordracht van de KNAC onderscheiden met de prestigieuze Heritage Cup 2019 van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). Eerder ging deze prijs naar internationale evenementen als de Targa Florio, Mille Miglia, London to Brighton Run en naar het Louwman Museum.

De KNAC, één van de founding fathers van de internationale autosportfederatie FIA, droeg de Rode Kruis Rally dit jaar voor. En dat was zeker niet alleen vanwege de altijd perfecte organisatie en het feit dat de rally al ruim twee miljoen euro voor het Rode Kruis opbracht. Ook het feit dat dit jaarlijkse topevenement voor historische auto’s door louter vrijwilligers wordt georganiseerd was voor de KNAC reden om de Rode Kruis Rally in aanmerking te laten komen voor de Heritage Cup 2019. “Vervolgens begon het lange wachten”, aldus KNAC-directeur Peter Staal. “Te meer daar we te maken hadden met sterke mededingers. Je begeeft je namelijk in het strijdtoneel met fantastische initiatieven, zoals dit jaar de Rally Peking-Parijs en Rétromobile. Maar toen kwam het verlossende woord van Carlos Barbosa, President van de FIA Founding Members’ Club. Hij noemde de Rode Kruis Rally, terecht, ‘een wereldwijd uniek evenement in het speelveld van de historische auto.”

Max Verstappen

De FIA Founding Members’ Heritage Cup 2019 is op 6 december jongstleden tijdens een feestelijke ceremonie uitgereikt aan Willem Jan Hoogsteder, voorzitter van de Rode Kruis Rally, en organisator Carl Höhner. Dit gebeurde tijdens een plechtigheid in Het Louvre in Parijs. De prize-giving ceremony had dit jaar overigens een behoorlijk Nederlandse signatuur, want ook Max Verstappen, Nyck de Vries en de kersverse kartkampioen Thomas ten Brinke ontvingen van de FIA onderscheidingen vanwege hun fantastische sportieve prestaties in het afgelopen sportseizoen.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors