Bezoekers

025608
Bezoekers vandaag : 333
Gisteren : 543

Mini bouwt klassiekers om met elektromotor

Er zijn al enkele bedrijven die klassieke auto’s ombouwen naar elektrische aandrijving. Mini gaat dit voortaan ook zelf doen met de klassieke Mini onder de naam Mini Recharged.

Als eenmalig proefproject werd in 2018 een klassieke Mini Electric gebouwd en gepresenteerd op de New York Auto Show. De reacties waren zo gunstig dat besloten werd om een speciaal team aan te stellen in de fabriek in Oxford om dit aan te bieden aan eigenaren van een klassieke Mini. 

Om de traditionele go-kart rijeigenschappen met een emissievrije aandrijflijn te ervaren, wordt de originele benzinemotor van de klassieke Mini vervangen door een moderne elektrische aandrijving. Bij de ombouw in het kader van Mini Recharged worden alleen omkeerbare inhoudelijke veranderingen aan het voertuig aangebracht. Zorgvuldige omgang met het historisch erfgoed is namelijk een belangrijk onderdeel van het concept. 

Daardoor is het mogelijk om de klassieke Mini op een later tijdstip weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Tijdens de conversie wordt de originele motor van elk voertuig gemarkeerd en opgeslagen, zodat deze kan worden hergebruikt in het geval van een toekomstige retrofit van de klassieke Mini.

De aandrijving van de omgebouwde Mini bestaat uit een elektromotor van 122 pk, waarmee de klassieke Mini in negen tellen van 0 naar 100 kilometer per uur kan sprinten. De energie komt uit een accu waarmee de klassieke Mini zo’n 160 kilometer ver kan komen. De accu kan worden bijgeladen met maximaal 6,6 kW. 

De elektrificatie van een klassieke Mini wordt alleen uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Overigens zijn er ook in Nederland bedrijven die klassieke auto’s elektrificeren, maar dan is het niet zeker dat het proces om weer ongedaan kan worden gemaakt. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors