Motorrijtuigenbelasting brengt 6,1 miljard op

De rijksoverheid en de provincies harken in 2021 naar verwachting 6,1 miljard euro aan motorrijtuigenbelasting (MRB) en provinciale opcenten binnen. Dat is iets minder dan vorig jaar (0,6 procent). Het rijk verwacht een lagere opbrengst (4,4 miljard), de provincies denken meer te innen (1,7 miljard), zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Dat de provincies meer denken te innen, komt door de verhoging van de zogenaamde provinciale opcenten in vijf provincies. Provincies mogen dat zelf bepalen en dus hebben Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Groningen en Flevoland het tarief voor 2021 verhoogd. In Noord-Brabant is de verhoging het kleinst met 0,5 procent, Gelderland heeft de grootste verhogen met 2,6 procent. Van alle autobezitters in ons land betalen de Groningers in 2021 het meest aan opcenten, namelijk 64,54 euro op kwartaalbasis. In Noord-Holland betalen automobilisten 46,97 euro per kwartaal aan opcenten. In de afgelopen 20 jaar hebben provincies het tarief van de opcenten flink verhoogd. De opbrengst stegen in die periode van circa 650 miljoen naar 1,7 miljard. euro.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors