Bezoekers

034592
Bezoekers vandaag : 160
Gisteren : 425

MX-5 Club Nederland

Mazda presenteerde in 1989 een legendarische auto: de MX-5. In dat jaar werden er wereldwijd al 33.000 van verkocht. Ook bij ons maakte de sympathieke roadster indruk. En dat leidde al snel tot de oprichting van de MX-5 Club Nederland.

Het doel van de club was vooral om technische gegevens uit te wisselen en leuke ritten te orga- niseren. Dat gebeurt nog steeds, onder leiding van een enthousiast bestuur dat een aantal commissies aanstuurt. Momenteel telt de club zo’n 1.500 leden. Een fors aantal, als je bedenkt dat er in Nederland zo’n 11.500 stuks van de inmiddels vier generaties MX-5 rondrijden.

Binnen- en buitenland

De actieve club heeft een website waar iedereen kan kennismaken met de vereniging. Wie lid is kan inloggen en zo meepraten op het forum,
of de evenementenkalender bekijken. Er worden eendaagse ritten in Nederland en meerdaagse ritten in het buitenland georganiseerd. In de afgelopen jaren reden de leden door onder meer Engeland, Schotland, Spanje, Italië, Noorwegen, Polen en Duitsland. Ook de excursies zijn geliefd bij de leden, zoals naar het Europese Mazda Researchcentrum in Duitsland, schokdemperfabrikant Intrax Sport en Minor Motorsport Engineering.

Technische commissie

Ook heeft de club een technische commissie en worden er regelmatig technische dagen georganiseerd, waarbij bij een Mazda-dealer de garage en de bruggen mogen worden gebruikt om onderhoud of reparaties te verrichten. Zo biedt de club voor iedere MX-5-liefhebber leuke en nuttige zaken. Wie daar graag over leest kan bovendien terecht in het glossy magazine, met verhalen over de ritten, de technische dagen en andere relevante informatie.

 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors