Volkswagen Cabriolet Club Nederland

In het jaar voordat de laatste Kever Cabrio in januari 1980 van de band liep bij Karmann in Osnabrück, richtte Jarko Aikens de Volkswagen Cabriolet Club Nederland op. Deze actieve vereniging is al geruime tijd Vriendenclub van de KNAC en vierde in 2019 dus zijn 40-jarig jubileum.

De circa 300 leden tellende VWCCN, zoals de club kortweg wordt genoemd, accepteert alleen de Kever Cabriolet, de eveneens in Osnabrück gebouwde Karmann Ghia Cabrio en de open Kevers die door de Duitse carrossier Hebmüller zijn gebouwd. Hebmüller maakte korte tijd een soort tweezits cabrio van de Kever. Belangrijk is, dat het om originele auto’s gaat. Daarom zijn exemplaren waarvan het dak is afgezaagd, de speedsters, niet toegelaten. Bezitters van deze auto’s en andere VW-cabriobezitters (zoals de Golf en Beetle) kunnen terecht bij andere clubs.

Sociaal contact

Binnen de club ligt de nadruk op de sociale contacten met andere liefhebbers. In het seizoen organiseert de VWCCN met hulp van leden een voorjaars- en najaarsrit, alsmede een kampeerweekeinde met toertochten. Tijdens de jaarlijkse, internationale cabriomeetings wordt een groot aantal Kever- en Karmann Ghia-rijders uit diverse Europese landen uitgenodigd voor een speciaal programma. Verder organiseert de vereniging taxatiedagen (belangrijk voor de verzekering) en is er een technische commissie die advies kan geven over de aanschaf van een auto of als iemand technische problemen heeft. Het clubmagazine ‘Open Kap’, dat zes keer per jaar verschijnt, wordt door de leden zeer gewaardeerd vanwege de mooie foto’s, verslagen van evenementen, leuke verhalen en interessante informatie. Daarnaast heeft deze KNAC Vriendenclub een uitgebreide website.

Meer informatie: vwcabrio.nl
Facebook: facebook.com/vwccn
Lid worden: vwcabrio.nl/aanmelden

 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors