Bezoekers

025618
Bezoekers vandaag : 343
Gisteren : 543

Engelse Ford Club Nederland (EFCN)

De oprichtingsdatum van de Engelse Ford Club Nederland, 1 april 1985, lijkt een ver­wijzing naar een grap, maar dat was toeval. Inmiddels bestaat de EFCN alweer 35 jaar. De club staat open voor alle Fords van 20 jaar en ouder die in Engeland zijn geproduceerd of ontworpen.

De auto’s van de leden komen vaak uit fabrieken die niet meer bestaan. Maar de Fordfabrieken in bijvoorbeeld Dagenham, Amsterdam en Gent maakten tot 1976 interessante auto’s die nog veel fans hebben. Net als andere klassiekers hebben ook de auto’s van EFCN-leden soms wat technische aandacht nodig, maar de sociale kant van de club is net zo belangrijk.

Technische dagen

De combinatie van beide vormt een mooie aanleiding voor tal van evenementen waar, naast Engelse Fords, gezelligheid en vriendschap voorop staan. Twee keer per jaar is er een technische dag, waarbij leden kunnen werken aan hun auto of advies kunnen krijgen over het onderhoud. Dat gebeurt op twee plaatsen: in het voorjaar bij Garage Tinga in Leimuiden en bij het vallen van de bladeren bij Ford-dealer Martens in Zevenaar.

Kenmerkend is dat op dit soort dagen ook leden langskomen die niets met techniek hebben, maar wel de kantine weten te vinden voor de ‘koffieklets’. Hetzelfde is het geval bij deelname aan de Nationale Onderdelendagen die de EFCN twee keer per jaar met andere Ford-oldtimerclubs in Barneveld organiseert.

Sentimental journey

Natuurlijk kent de EFCN clubritten waarvoor vrijwilligers fraaie routes uitzetten, zoals de Watermolenritten rond Enschede. Maar een extra dimensie heeft de Double Old-rit die de EFCN jaarlijks – nu voor de 32e keer! – organiseert voor de bewoners van verzorgingshuis De Vier Dorpen in Beekbergen. Begeleid door motorfietsen worden zij door de omgeving gereden waar zij ooit naar school gingen, verliefd werden, trouwden en hun kinderen opvoedden. De Old Fords – Anglia, Cortina, Escort, Fiësta, Consul – vormen dan een rijdend onderdeel in een heerlijke sentimental journey. En ja, dan wordt er ook véél gelachen.

Meer informatie: engelsefordclub.nl
Facebook: facebook.com/engelsefordclub
Twitter: twitter.com/engelsefordclub
Lid worden: engelsefordclub.nl/lid

 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors