Bezoekers

003154
Bezoekers vandaag : 360
Gisteren : 474

Nederlandse Historische Rally Federatie

Eén van de 74 Vriendenclubs van de KNAC is geen merkenclub. De Nederlandse Historische Rally Federatie (NHRF) behartigt namelijk de belangen van organisatoren van ritten en navigatie-evenementen met historische auto’s.

De NHRF heeft als doel om de beoefening van de kaartleessport met historische auto’s te bevorderen. Zij is hierbij belangenbehartiger en communicatieplatform voor organiserende stichtingen en verenigingen, alsmede van verenigingen van rijders en navigatoren. Tot de leden van de NHRF behoren ook evenementen als de Tulpenrally en de Classic SLS, de Rally van de Grensstreek, de Classic 500 en de ABC-rally.

Veiligheid en vergunningen

De NHRF vindt het belangrijk dat de evenementen van zijn leden op een verantwoorde wijze worden georganiseerd. Veiligheid van deelnemers en het voldoen aan de wettelijke eisen zijn belangrijke elementen. Denk aan verplichte (extra) verzekeringen en vergunningen van de overheid. De NHRF heeft hiertoe een standaard reglement dat leden dienen te gebruiken bij hun voorbereiding. Wist u bijvoorbeeld dat u in overtreding bent als u deelneemt aan een kaartleesrally waarvoor geen vergunning is afgegeven?

Daarnaast heeft de NHRF ook veel aandacht voor de omgeving waarin evenementen worden georganiseerd. De deelnemende voertuigen worden vooraf gekeurd, waarbij er extra aandacht is voor auto’s met een te hoog geluidsniveau. Deze worden niet toegelaten tot de start. Tijdens de evenementen worden de deelnemers ook gecontroleerd op hun gedrag, zij zijn immers gewoon verkeersdeelnemer. Hiertoe worden, soms meerdere malen per dag, snelheidsmetingen gedaan waarbij overtreders streng worden bestraft.

App vervangt kaart

Of deelnemers de juiste route rijden wordt meestal gecontroleerd met controlebordjes langs de weg. Meestal zijn ze oranje van kleur met een letter erop, die de deelnemers moeten noteren op hun controlekaart. Maar ook op dit gebied staat de tijd niet stil. Er is nu een app voor de mobiele telefoon die deze functie overneemt. Een van de ontwikkelingen die de NHRF steunt omdat dit de belasting van de omgeving verder vermindert.

Meer informatie: nhrf.nl

 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors