Bezoekers

024214
Bezoekers vandaag : 376
Gisteren : 483

Méhari Club Nederland

De Citrofielen Saskia en Henri Schönbeck kochten naast hun drie andere Citroëns in 1993 een Méhari. Omdat er van bijna elke Citroën wel een club was, behalve van hun nieuwe auto, besloot Saskia daar werk van te maken.

En zo werd de Méhari Club Nederland op 1 maart 1994 een feit, precies in het jaar dat Citroën 75 jaar bestond. Het clubblad was in de begintijd een stapel A4-tjes dat met knippen en plakken in elkaar was gezet. Maar al snel steeg het ledental tot bijna 200 en werd de aanpak steeds professioneler. In 2019 bestond de Méhari Club Nederland, al enkele jaren ook KNAC Vriendenclub, 25 jaar.

Le Méhariste

De club organiseert elk jaar meestal drie club- ritten, een nieuwjaarsreceptie en een kampeerweekeinde. Tijdens deze gelegenheid wordt ook de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Het clubblad van weleer is inmiddels vervangen door een digitale nieuwsbrief, die net als het vroegere blad ‘Le Méhariste’ heet. De nieuwsbrief staat vol met technische en praktische tips, historische achtergronden, evenementen, verzamelaarsitems (folders en schaal- modellen) en informatie over houderschapsbelasting, kentekens, keuringen en schorsen.

Aankooptips

Verder is op de website van de Méhari Club Nederland actuele informatie te vinden over allerlei onderwerpen. De site biedt ook aan- kooptips en artikelen over onderhoud en reparatie. De club heeft geen eigen onderdelenvoorziening, maar kan de Méhari-liefhebber wel de weg wijzen naar adressen waar redelijk geprijsde onderdelen te koop zijn.

Mensen die interesse hebben in een Méhari kunnen alvast donateur worden van de club om zich te oriënteren op het wel en wee van het bezit van een Méhari. Dit biedt ook de mogelijkheid om tijdens een evenement kennis te maken met de auto en de leden. Er zijn altijd wel leden bereid om mee te gaan bij het aankopen van een Méhari. Overigens heeft de club ook een besloten Facebook-groep.

Website: www.mehari.nl
Lid worden kan via de website

[imagegal urls=”https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2020/01/mehari-02.jpeg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2020/01/mehari-03.jpeg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2020/01/mehari-04.jpeg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2020/01/mehari-05.jpeg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2020/01/mehari-06.jpeg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2020/01/mehari-07.jpeg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2020/01/mehari-08.jpeg https://www.knac.nl/wp-content/uploads/2020/01/mehari-09.jpeg”]

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors