Austin Morris Riley Wolseley Register

De verdwenen merken Austin, Morris, Riley en Wolseley, plus nog wat derivaten, bouwden ooit vele modellen. De fans daarvan besloten bijna 40 jaar geleden zich te verenigen in het Austin Morris Riley Wolseley Register (AMRWR). En omdat men daar het standpunt ‘samen sterk’ huldigt, werd het AMRWR Vriendenclub van de KNAC.

Het begon als ‘register op papier’ met een handjevol geïnteresseerden, maar inmiddels is het AMRWR uitgegroeid tot een gevestigde autoclub, die gekenmerkt wordt door een grote veelzijdigheid aan merken en modellen. De gemoedelijke sfeer onder de leden is het belang- rijkste kenmerk, zo meldt de club. Anders dan binnen een vereniging, waarbij een automerk of een bepaald type de basis vormt, omvat het AMRWR meerdere merken en de daaruit voort-gekomen modellen. De teller tikt in potentie tachtig (en zelfs meer) modellen aan, variërend van het begin tot het einde van de vorige eeuw.

Actief

Het AMRWR organiseert elk jaar vijf ritten, neemt deel aan twee beurzen en twee festivals en organiseert een inmiddels traditie geworden club(kampeer)weekeinde. Om ook tussen de evenementen door en buiten het rijseizoen om met elkaar in contact te blijven, geeft het register een magazine uit dat The Badge heet en vijf keer per jaar verschijnt. Bovendien is er een drukbezocht online forum op de website.

Een autoregister is natuurlijk geen echt register zonder een overzicht van auto’s. Om die reden staan op de verenigingswebsite per merk, per periode en per model overzichten van auto’s – inclusief fotomateriaal – die een actief Nederlands kenteken hebben. Bent u benieuwd hoeveel auto’s er nog over zijn van een bepaald type? Neem dan gerust een kijkje op de site van de AMRWR. Maar niet alleen in het kader van de vraag ‘hoeveel zouden er nog over zijn?’ is het aan te raden een bezoek te brengen aan de website. Het bestuur van het AMRWR nodigt u van harte uit om via die weg kennis te komen maken met de zo actieve vereniging.

Website: www.amrwr.nl
Facebook: www.facebook.com/AustinMorrisRileyWolseley
Lid worden: www.amrwr.nl

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors