Bezoekers

025559
Bezoekers vandaag : 284
Gisteren : 543

MG T-Type & Prewar Owners Holland

Eén van de oudste merkenclubs van Nederland is de MGTTO, waarbij de letters staan voor MG T-Type & Prewar Owners Holland. De club werd opgericht in 1968 en bestaat dus al ruim een halve eeuw. MGTTO is bovendien KNAC Vriendenclub van het eerste uur.

De MGTTO is bedoeld voor alle bezitters van een antieke MG met het ‘mooie rechte frontje’, waarvan de productie al voor de Tweede Wereldoorlog is gestart. Dat komt dus neer op de typen tot en met de TF en YB, waarvan de productie gestaakt werd in respectievelijk 1955 en 1953. In de jaren na de oprichting groeide de club sterk en in 1982 waren er al 382 leden en sympathisanten, met tezamen 368 MG’s verdeeld over 15 typen.

Ondersteuning

Duidelijk is dat het hier om een zeer actieve KNAC Vriendenclub gaat, die zijn leden bij- voorbeeld graag technische adviezen verstrekt. De technische commissie kent de antwoorden op vrijwel alle vragen, want het kan haast niet anders of een geschetst probleem van een lid is in de afgelopen halve eeuw al eens eerder voorbijgekomen. Voor onderdelen kunnen de leden in het najaar terecht op een gezamenlijke onderdelendag van diverse Britse merken, waar de MGTTO nadrukkelijk aanwezig is. En mocht u als lid een MG willen kopen van iemand binnen de vereniging, dan biedt de club (technische) ondersteuning bij het aankoopproces.

Maandelijkse rit

De vereniging organiseert in het seizoen (van april t/m oktober) op de eerste zondag van de maand een landelijke rit met gezellig napraten. Ook in regionaal verband is er van alles te beleven: praatavonden, regioritten en andere activiteiten. Kortom, een MG T-Type of ouder is een hobby die naar alle gewenste kanten uitgebouwd kan worden. Binnen de club staat een groot aantal autofreaks paraat en ontstaan er hechte vriendschappen. Ook partners genieten mee met het verenigingsgebeuren.

De MGTTO heeft ook een eigen clubblad: ‘Square Front’. Dit verschijnt zes keer per jaar en staat vol boeiende artikelen. De leden kunnen hierin gratis adverteren om bijvoorbeeld een auto of onderdelen te kopen of te verkopen. Volgens de club zijn er zelfs autoliefhebbers die alleen maar lid zijn om in het bezit te komen van het prachtige clubblad. Dat geeft al aan dat iedereen lid kan worden van de MGTTO, ook als men nog geen MG heeft. Het lid krijgt dan de status van ‘Sympathisant’, waarna er met elk soort auto aan de activiteiten van de club kan worden deelgenomen.

Website: mgtto.nl
Facebook: facebook.com/MGTTONL
Twitter: @mgtto
Lid worden: mgtto.nl/lidmaatschap

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors