Peugeot Club Nederland

Voor Peugeot zijn er – zoals bij meer historierijke merken – meerdere clubs, vaak toegespitst op bepaalde modelseries. KNAC Vriendenclub Peugeot Club Nederland (PCN) is er echter voor alle typen na de Peugeot 404.

Dat de PCN zich richt op de liefhebbers van recentere Peugeots wil niet zeggen dat er geen warme banden worden onderhouden met de twee andere clubs: de Peugeot 404 Vereniging en de Association Peugeot Hollande. Integendeel, bij het maken van het kleurrijke clubblad Le Lion werken de drie clubs samen. En ze zijn ook alle drie ‘Vriendenclub’ van de KNAC. Het blad verschijnt om de twee maanden en kan door leden ook digitaal worden ingezien. Er wordt altijd reikhalzend uitgekeken naar de volgende uitgave vanwege de waardevolle informatie, de vele ervaringen van Peugeot-bezitters en het unieke fotomateriaal.

Slagkracht

Peugeot Club Nederland begon in 1987 met zo’n 30 leden en dat is gestaag gegroeid naar zo’n 500. Een mooi aantal, dat ook slagkracht geeft bij het organiseren van bijeenkomsten. Zoals de stijlvolle viering van 30 jaar PCN in 2017 en de jaarlijkse evenementen, zoals de Paas-, Vaderdag- (voor alle Franse automerken), Herfstkleuren- en Nachtrit. Ook jubilea van typen worden gevierd. Vorig was dat nog 50 jaar 504 en op 22 september van dit jaar werd 50 jaar 504 Coupé en Cabriolet gevierd.

Daarnaast doet PCN er alles aan om dit typisch Franse, culturele erfgoed mooi en rijdend te houden. Niet alleen met een uitermate goed gesorteerd magazijn voor onderdelen annex clubhuis, maar ook met een analoog en digitaal kenniscentrum voor hulp aan leden. Daartoe heeft Peugeot Nederland de club ook al het archiefmateriaal toevertrouwd. Overigens is er voor nagenoeg elk model of type binnen PCN een eigen register met een eigen aanspreekpunt. Er zijn dus eigenlijk heel wat clubjes binnen de club. Maar de saamhorigheid is groot en de sfeer altijd uitstekend.

Website: pcn.nl
Facebook: facebook.com/peugeotclubnl
Twitter: @peugeotclubnl
Lid worden: pcn.nl/lidworden

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors