Bezoekers

034586
Bezoekers vandaag : 154
Gisteren : 425

Scimitar Club Nederland

Scimitar is een spin-off van het merk Reliant, dat bij de meeste kenners bekend is van de driewielers. Maar in de jaren zestig besloot Reliant ook sportwagens te gaan ontwerpen en verkopen. Sinds 1982 is er voor liefhebbers van het merk in Nederland een club.

Die club heette destijds de Reliant Sabre & Scimitar Owners club en vormde de basis voor wat nu Scimitar Club Nederland is. De eerste periode is het een niet-formele club met al die tijd één voorzitter. Wanneer deze na 30(!) jaar aangeeft ermee te willen stoppen, wordt er vanuit de club besloten het allemaal wat anders in te richten. En zo ontstond op 29 december 2012 formeel de huidige vereniging, nu compleet met statuten.

Reliant en Middlebridge

De Scimitar Club Nederland is een vereniging voor de bijzondere sportwagens die zijn geproduceerd door de Britse merken Reliant en Middlebridge. Deze zeer karakteristieke modellen uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90 luisteren naar de namen Scimitar, Sabre en SS1. Iedere liefhebber en/of eigenaar van zo’n illustere automobiel kan zich bij de club aansluiten, om zijn of haar passie met vele gelijkgestemde zielen te delen. De SCN stelt zich ten doel zoveel mogelijk auto’s van het merk tot in lengte van dagen op de weg te houden en de liefhebbers maximaal van hun hobby te laten genieten, ook in gezamenlijk verband.

Kromzwaard

Elk jaar zet de Scimitar Club Nederland een aantal evenementen op touw, zoals bijeenkomsten met een toerrit, technische dagen en ledenvergaderingen. Deze kenmerken zich door een vriendschappelijke, ongedwongen sfeer, waarin iedereen volop de ruimte krijgt om zijn liefhebberij op zijn eigen manier te beleven. Verder geeft de SCN drie keer per jaar het clubblad Kromzwaard uit (afgeleid van het model dat Sabre heet, wat sabel of kromzwaard betekent). Het blad is gevuld met wetenswaardigheden over de vereniging, de auto’s en alle zaken daaromheen, maar ook zeer diverse bij- dragen van leden. Daarnaast verschijnt er zes keer per jaar een digitale nieuwsbrief.

Binnen de club is een laagdrempelige en gemoedelijke sfeer. Een flink aantal eigenaren sleutelt zelf. Gedurende het jaar worden er vier tot zes meetings georganiseerd. Van ritten, technische bijeenkomsten, clubstands op automeetings tot een Night Challenge in november. Scimitar-liefhebbers passen goed bij de wagens zelf: relaxed met een uitgesproken karakter, zo laat de club ons weten. Binnen de club is bovendien zeer veel kennis van Scimitar en de vereniging heeft zeer goede contacten in het buitenland.

Website: www.scimitarclub.nl
Facebook: facebook.com/ScimitarClubNederland
Lid worden: scimitarclub.nl/lidmaatschap

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors