Bezoekers

024216
Bezoekers vandaag : 378
Gisteren : 483

Toyota Automobiel Club Nederland

In 1992 richtten enkele Toyota-fans samen met initiatiefnemer Klaas Kinderman een vereniging op voor de bestverkochte auto ter wereld: de Toyota Corolla Club. Al snel bleken ook eigenaren van andere modellen hiervoor belangstelling te hebben. En zo ontstond de Toyota Automobiel Club Nederland.

In die tijd was er nog helemaal geen club voor Japanse auto’s in het algemeen en voor de Corolla in het bijzonder. Maar er was wel degelijk behoefte aan, zo bleek na het plaatsen van enkele advertenties en tijdens oldtimerbeurzen.

De oorspronkelijke doelstelling van de club was het behoud van de achterwielaangedreven modellen met chromen bumpers, aangevuld met enkele andere, bijzondere Toyota’s. Maar inmiddels zijn de auto’s die bij oprichting van de TACN splinternieuw waren nu youngtimer en dus zijn die (naast auto’s van de zustermerken Daihatsu en Lexus) eveneens welkom bij de TACN.

Gezelligheid

Feitelijk is er plek voor elke enthousiaste Toyota-fan en zijn of haar gezinsleden, want de TACN is een echte gezelligheidsclub. Inmiddels bestaat de vereniging ruim 25 jaar. De club telt ruim 150 leden, waaronder mensen uit België, Duitsland, Zweden en Denemarken, plus een aantal enthousiaste donateurs en sponsors.

De TACN organiseert zes tot acht keer per jaar een meeting, variërend van een simpele ‘koffieklets’, tot technische dagen, toerritten en bezoeken aan bezienswaardigheden. Tijdens de meetings wordt steevast tijd ingeruimd voor kofferbakhandel, iets waarvan grif gebruik wordt gemaakt. De leden van de TACN helpen elkaar ook graag met het vinden van zeldzame onderdelen.
De club is niet alleen KNAC Vriendenclub, maar ook aangesloten bij de FEHAC en erkend door importeur Louwman & Parqui. Bovendien is de TACN lid van de overkoepelende organisatie van Toyota clubs (TCEA). Elk kwartaal ver- schijnt er een magazine met onder meer versla- gen van restauraties en meetings, advertenties van leden en andere zaken die van belang zijn.

Website: tacn.nl
Facebook: facebook.com/tacn.nl/
Lid worden: tacn.nl/?page_id=43

 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors