Bezoekers

003151
Bezoekers vandaag : 357
Gisteren : 474

Peugeot 404 Vereniging

Zestig jaar geleden lanceerde Peugeot de 404, die in Europa vijftien jaar in productie zou blijven. Daarna ging de bouw van de auto in Afrika en Zuid-Amerika nog decennia door. De ‘quat-sans-quat’ is dus een legendarische auto die natuurlijk een eigen club verdient.

En dat is de Peugeot 404 Vereniging, inmiddels alweer enkele jaren KNAC Vriendenclub. Een actieve, warme club met zo’n 500 leden en veel evenementen. Ook de jaarlijkse algemene leden- vergadering wordt als een feestje gezien waar men weer eens met elkaar kan bijpraten, aange- vuld met een gezellige lunch en een rondleiding op een bijzondere locatie.

Alle registers

Het 60-jarig bestaan van het inmiddels legendarische model was voor de Peugeot 404 Vereniging aanleiding om álle registers open te trekken. Leden van de zusterclubs waren uitge- nodigd, sponsoren benaderd, catering geregeld, een boekje over de 404, jubileumschildjes, routeboek, goodiebags en prijzen: alles was gereed om op 17 mei met meer dan 100 auto’s in Steenwijk het jubileum te vieren. En toen was daar ineens corona, met alle beperkende maatregelen vandien. Niet alleen ‘60 jaar 404’ ging niet door, ook alle regio-evenementen, de technische bijeenkomsten en de buitenlandrit naar België/Luxemburg…

Veerkracht

Maar de Vereniging toonde zijn veerkracht en maakte nieuwe plannen. Want al bijna 40 jaar zetten leden, medewerkers van het magazijn en het bestuur er in een aangename sfeer hun schouders onder. Inmiddels laat de evenementenkalender alweer een reeks bijeenkomsten zien.

In Dordrecht heeft de vereniging een groot magazijn waar – voor leden – (bijna) alle onderdelen van alle 404-versies te koop zijn. En er zijn veel varianten! De sedan is veruit de bekendste, maar vlak ook de break, de Familiale, de pick-up en de 404 Coupé en Cabriolet niet uit. Mocht iemand het speciale 404-gereedschap willen gebruiken, of de onderdelen- of werkplaatsboeken nodig hebben of technische bijstand willen, alles is voorhanden. In de ‘shop’ zijn bovendien 404-miniaturen, -folders, en instructieboekjes voorhanden. Zelfs het fraaie boek ‘Rechtgelijnde Welvaart’, met meer dan 140 pagina’s 404 geschiedenis, is er te krijgen.

Om liefhebbers over de hele wereld te ondersteunen heeft de Peugeot 404 Vereniging stevig ingezet op het digitaliseren van alles wat er van de 404 op schrift staat. Op de fraaie website is dat onder ‘docs’ terug te vinden. Toch liever papier? Daarvoor is het tweemaandelijkse blad ‘Le Lion’, gemaakt met de zusterclubs APH en PCN.

Website: peugeot404vereniging.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors