Bezoekers

025609
Bezoekers vandaag : 334
Gisteren : 543

Super Seven Club Nederland

Zo’n 25 jaar nadat de eerste Lotus Seven van Colin Chapman het licht zag werd door een kleine groep enthousiastelingen de Super Seven Club Nederland (SSCN) opgericht. Dit jaar bestaat de club 36 jaar en telt ongeveer 200 leden en zo’n 100 vrienden. En de SSCN is natuurlijk Vriendenclub van de KNAC.

De SSCN is er voor iedereen die een ‘Seven’ heeft, of het nu de originele Lotus Seven is, een (zelfgebouwde) Caterham, Westfield, VM, Rush, Robin Hood of de nieuwste Donkervoort. Bij de SSCN zijn wel twintig ‘Sevenachtigen’ te vinden.

Zwarte Jatten Dagen

De club verzorgt elk (normaal) jaar rond de 15 bijeenkomsten en een meerdaagse buitenlandrit. Het jaar wordt doorgaans afgetrapt met zogenaamde ‘Zwarte Jatten Dagen’. Dan worden de auto’s na hun winterslaap bij diverse bevriende garages door het land klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Het is een mooie traditie, veelal in het gezelschap van vrienden en handige sleutelaars die sterke verhalen vertellen… Buiten de reguliere meetings treffen de leden elkaar ook op de zogenaamde ‘Sevens & Coffee’. Vaak zijn er dan ook leden van bevriende clubs welkom, zoals de Kit Car Club, de Lotus Holland Club en de Donkervoort Touring Club. Sommige snelle leden laten zich af en toe ook op het circuit zien. Het idee van Colin Chapman was immers dat je met je Seven legaal over de straat naar het circuit kon rijden om daar te gaan racen.

Opkikkerdagen

Het merendeel van de leden van de SSCN sleutelt graag zelf aan de auto. Zij kunnen voor informatie terecht op de website. Daarnaast verschijnt er vier keer per jaar een clubblad dat al jaren op een hoog niveau staat. Voor sommigen is alleen dit al een reden om lid te worden – en te blijven. Een ander initiatief van de SSCN is de aanwezigheid op een of meer ‘Opkikkerdagen’, waar leden hun Seven kunnen inzetten om een glimlach op het gezicht van een langdurig ziek kind te toveren.

De SSCN is aangesloten bij (en mede-oprichter van) het International 7 Network (I7N), één van de eerste internationaal georganiseerde ‘type’ clubs. Het doel van het I7N is om leden van de deelnemende clubs te ondersteunen met kennis, lokale technische assistentie en andere hulp, informatie over leveranciers en toegang tot evenementen in elkaars land. Hoogtepunten zijn de jaarlijkse internationale events van Zweden tot Italië.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors