Fiat 124 Sport Spider Register

22 oktober 2020

Eigenlijk is het Fiat 124 Sport Spider Register geen oldtimerclub. Want toen de club in 1980 werd opgericht werd de Spider nog gewoon bij Pininfarina gebouwd. En ook de eigenaren van nieuwere versies zijn welkom bij het Register, dat al járen vriendenclub is van de KNAC.

Zoals bij alle clubs is het hoofddoel van het Register het behouden van de klassieke Fiat 124 Sport Spider. Dat gebeurt onder meer door het registreren en in kaart brengen van de nog bestaande Spiders. Daarnaast worden circa driehonderd leden ondersteund met technische informatie en geeft de club adviezen en tips over onderhoud en betrouwbare garagebedrijven.

Sociaal contact

De Fiat 124 Sport Spider is in vier varianten gebouwd tussen 1966 en 1985. In de laatste productiejaren bracht Pininfarina de Spider zelf op de markt als Spidereuropa. De laatste serie van 500 exemplaren had een Roots-compressor en kreeg de toevoeging Volumex. Doorgaans organiseert het Register vijf events per jaar, waarbij vooral sociale contacten centraal staan. Tevens is er een meerdaagse buitenlandrit en begint het jaar met een gezellige, drukbezochte nieuwjaarsborrel. Voorts zijn er technische dagen in samenwerking met gelieerde garagebedrijven.

Due Posti

Vier maal per jaar verschijnt het clubblad Due Posti. Daarnaast is er een fraaie website en wordt er contact onderhouden met andere ‘Spideristi’ via de eigen Facebook-pagina. Enkele jaren geleden verscheen er een nieuwe Fiat 124 Spider, die samen met Mazda werd ontwikkeld en diverse verwijzingen naar het klassieke model in zich had. Helaas is deze auto vorig jaar alweer uit productie genomen, waardoor dat nu óók een klassieker in wording is.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u