Na Audi stopt ook VW ontwikkeling verbrandingsmotoren

In navolging van Audi kondigt nu ook Volkswagen aan om geen nieuwe verbrandingsmotoren meer te ontwikkelen. De huidige motoren zullen wel worden doorontwikkeld, want ze zijn nog nodig tijdens de transformatie naar elektrisch rijden. Dat heeft Automobilwoche opgetekend uit de mond van Ralf Brandstätter, verantwoordelijk voor de merken van de VW Group.

Volkswagen zal volgens Brandstätter de bestaande motoren nog geschikt maken voor de nieuwe Euro 7-emissienorm. “We hebben ze nog nodig. Ze moeten in de komende tien jaar nog steeds geld opbrengen om de hele transformatie naar emissievrij rijden te financieren”. Oorspronkelijk had de Volkswagen Group gepland om in 2026 het laatste platform voor verbrandingsmotoren op de markt te brengen dat dan tot 2040 zou worden gebruikt. Maar nu zowel Audi als Volkswagen, de twee belangrijkste ontwikkelaars van motoren voor de groep, zich terugtrekken uit de ontwikkeling van verbrandingsmotoren, lijkt dat hoogst onzeker. 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors