Bezoekers

003090
Bezoekers vandaag : 296
Gisteren : 474

Porsche overweegt terugkeer in Formule 1

De Formule 1 is over een paar jaar mogelijk een nieuw team rijker. Want Porsche overweegt terug te keren naar de koningsklasse van de racerij en wel met Audi als partner. Dat meldt het doorgaans zeer goed geïnformeerde Duitse Automobilwoche. 

Volgens bronnen binnen het concern is het nieuwe Formule 1-project binnen beide concerns besproken en wordt voor een rentree rekening gehouden met 750 miljoen euro aan aanloopkosten. De Formule 1-activiteiten zouden worden uitbesteed aan een nieuw op te richten bedrijf.

Volgens de plannen van Porsche en Audi zouden zowel de auto als de motor uit de samenwerking moeten ontstaan. Mocht de keuze uiteindelijk vallen op het uitsluitend produceren van motoren, dan is Red Bull waarschijnlijk de eerste keuze. De Oostenrijkse renstal mag de motor van Honda slechts tot 2024 doorontwikkelen en heeft dus vanaf 2025 geen krachtbron meer. 

De belangstelling van Porsche en Audi is gewekt door het feit dat de Formule 1 zich wil openstellen voor meer milieuvriendelijke technologieën. Dit is voor de beide merken ook een voorwaarde voor deelname. De hele Volkswagen Group wil naar CO2-neutrale mobiliteit met een focus op elektrische mobiliteit. Topman Herbert Diess plaatst daardoor vraagtekens bij veel autosportactiviteiten: “Voor het merk Volkswagen hebben we al besloten test topoen met autosport. Als andere merken er anders over denken, zijn begrijpelijke synergie-effecten voor de serieproducten de minimumeis.” Dat zou een gegeven zijn nu Porsche en Audi de rangen sluiten.

Volgens bronnen van Automobilwoche heeft Porsche in februari op uitnodiging een FIA-vergadering bijgewoond. De sportwagenfabrikant zou daar hebben gepleit voor het gebruik van synthetische brandstoffen en een aanzienlijk hogere mate van elektrificatie. Vanaf 2025 wordt er een nieuwe motorformule gebruikt e dat zou Porsche en Audi het moment kunnen zijn om in te stappen. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors