Bezoekers

025591
Bezoekers vandaag : 316
Gisteren : 543

Nederland heeft meeste oplaadpunten per kilometer

Van alle EU-landen heeft Nederland de meeste oplaadpunten voor elektrische auto’s per kilometer weg. Ons land telt 64,7 oplaadpunten per 100 kilometer weg. Op de tweede plaats komt Luxemburg met 57,9 oplaadpunten per 100 kilometer. De derde plaats is voor Duitsland dat slechts 25,8 oplaadpunten heeft per 100 km weg. Dit blijkt uit cijfers van ACEA, de associatie van autofabrikanten in Europa. De cijfers hebben betrekking op 2021. 

Oost- en Zuid-Europese bungelen in deze statistieken meestal onderaan met als hekkensluiters Polen, Estland, Cyprus, Griekenland en Litouwen. De twee Zuid-Europese landen die er positief uitspringen zijn Portugal en Italië met respectievelijk 24,9 en 9,2 oplaadpunten per 100 kilometer weg. 

Bij deze getallen moet wel worden opgemerkt dat alle oplaadpunten zijn meegeteld, dus ook de privé-opladers op het terrein van particulieren, die niet toegankelijk zijn voor anderen. Een andere conclusie bij het bestuderen van de cijfers per land is dat landen die later zijn begonnen met de aanleg van infrastructuur, veel meer en betere snelladers hebben. Zo heeft Nederland in totaal 3.048 DC snellaadpunten, terwijl Duitsland er 13.628 heeft. Van die DC snelladers zijn er in ons land 84 die supersnel (meer dan 350 kW) kunnen laden, in Duitsland zijn er 759 van zulke oplaadpunten. Overigens zijn er nu nog zeer weinig auto’s die zullen laadsnelheden aankunnen, maar elektrische auto’s zullen in de toekomst steeds sneller kunnen laden en en dan is wel zo fijn dat de infrastructuur daarop is voorbereid. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors