Victor Muller blijft in gebreke: merkrechten Spyker in de verkoop

Het Spyker-avontuur van Victor Muller lijkt nu definitief op zijn einde te lopen. Omdat Muller nog steeds de al vele malen toegezegde anderhalf miljoen euro niet heeft betaald, wil curator Dennis Steffens nu de merkrechten op Spyker gaan verkopen om de schuldeisers nog iets te kunnen uitkeren, zo meldt RTLZ.

 “De grens is bereikt”, liet Steffens weten. Hij had de afspraak met Muller dat er een nieuwe investeerder mocht worden gezocht om de anderhalf miljoen bij elkaar te krijgen om de schuldeisers schadeloos te kunnen stellen. Maar de afgelopen jaren kwam Muller zijn afspraken niet na. Uit het jongste curatorenverslag blijkt dat de investeerder die begin dit jaar door Muller werd gepresenteerd, afgelopen zomer uiteindelijk niet met geld over de brug kwam. Er zou weer een nieuwe investeerder zijn gevinden, die in totaal al een voorschot van 100.000 euro zou hebben betaald. Maar dit geld bleek nooit te zijn gestort op de rekening van de curator. 

“Ondanks meerdere betalingsbewijzen en andere documenten en contacten heeft de door Muller gepresenteerde investeerder niets betaald”, schrijft Dennis Steffens in het verslag. In een toelichting op het verslag heeft Steffens tegen RTL Z gezegd dat hij nu de merkrechten van Spyker gaat verkopen, om de schuldeisers van de failliete Spyker-bedrijven (Spyker Events, Spyker Services en Spyker NV) schadeloos te kunnen stellen. Binnen enkele weken zullen de intellectuele eigendoms- en merkrechten van Spyker online via verkoopbureau Troostrijk worden geveild. 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors