Nieuwe Mercedes-AMG motor heeft turbo, compressor en elektromotor

17 januari 2018

Mercedes-AMG heeft een nieuwe zescilinder lijnmotor gepresenteerd met meervoudige oplading en elektrische assistentie. De krachtbron heeft een inhoud van 3,0 liter, levert 435 pk en beschikt over een grote uitlaatgasturbo. Om de krachtbron snel te laten reageren bij lage toerentallen wordt ook een elektrische compressor toegepast. En een starter/dynamo kan bij het wegrijden korte tijd een ‘boost’ van 16 kW en 250 Nm aan koppel geven.

De starter/dynamo zorgt ook voor de stroomvoorziening van het nieuwe 48 Volt boordnet dat onder meer nodig is voor de elektrische compressor, die het turbogat bij lage toerentallen overbrugt. In de toekomst zal het 48 Volt boordnet ook worden gebruikt voor verdere hybridisering.

In de Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+ zorgt de nieuwe motor voor een sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 4,5 seconden, terwijl een topsnelheid van 270 km/h tot de mogelijkheden behoort. Door het terugwinnen van energie tijdens afremmen bedraagt het gecombineerde verbruik slechts 8,4 liter per 100 kilometer volgens de nieuwe WLTP-norm.

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u