Nog deze maand dieselverbod in Hamburg

De Duitse stad Hamburg wil nog deze maand een verbod voor diesels die ouder zijn dan de Euro 6-norm in twee straten. Er zijn de voorbije dagen borden opgehangen die het verbod aankondigen, maar ze zijn nog effectief. Er wordt nog gewacht op de schriftelijke uitleg van de rechtbank in Leipzig, die eerder dit jaar de uitspraak deed dat een verbod mogelijk is.

Voor het einde van de maand mei zal die schriftelijke onderbouwing er zeker zijn en dan zal een stuk van 680 meter van de Max Brauer Allee verboden zijn voor dieselpersonenauto’s ouder dan Euro 6 en vrachtwagens. Bovendien wordt nog een traject van 1,7 kilometer van de Stresemanstrasse voor oudere vrachtwagens taboe.

Hamburg zal overtreders nog niet meteen gaan bekeuren, maar een overgangsperiode hanteren. Maar uiteindelijk zullen overtreders toch worden bestraft. Saillant detail is dat Hamburg 40 jaar geleden de elektrische trams verving door dieselbussen en dat het net als Rotterdam een grote zeehaven is, waar dagelijks grote en zeer vervuilende zeeschepen in en uit varen. 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors