Bezoekers

020365
Bezoekers vandaag : 454
Gisteren : 564

Occasionprijzen dalen verder

Een occasion kostte in mei gemiddeld 22.617 euro. Dat is ruim 2.000 euro minder dan mei vorig jaar. Daarmee zet de prijsdaling van de afgelopen maanden door.

AutoScout24, het Europese online autoplatform voor nieuwe en tweedehandsauto’s, houdt nauwkeurig bij hoe de prijzen van occasions zich in ons land ontwikkelen. Na een enorme stijging in 2022 – een tweedehands auto werd gemiddeld 3.000 euro duurder door het jaar heen – zag AutoScout24 de prijzen vorig jaar stabiliseren. Sinds begin dit jaar is echter de daling ingezet. Tussen 1 januari 2024 en 31 mei kelderde de prijs van occasion met ruim 1.700 euro. Ten opzichte van vorig jaar mei ging er zelfs ruim 2.000 euro vanaf. Een reden voor de prijsdaling noemt AutoScout24 niet, maar de schaarste aan auto’s in de coronaperiode lijkt verleden tijd. Al met al kostte een occasion in mei gemiddeld 22.617 euro, waarmee het prijsniveau van mei 2022 weer in het vizier komt. Toen kostte een occasion 22.105 euro.

Oude bekenden

In de lijst met populairste modellen op de tweedehands markt, zien we geen verrassingen. De Volkswagen Polo staat fier op plek één, gevolgd door de Volkswagen Golf. Ook de Audi A3, Opel Corsa en Renault Clio doen het goed. Opvallend genoeg doen die merken en modellen het minder goed in de nieuwverkoop van auto’s. Daar staat Volkswagen op plek vijf en komen de overige merken niet voor in de toplijstjes.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors