Bezoekers

039627
Bezoekers vandaag : 208
Gisteren : 504

Onderzoek toont aan: 56% van de automobilisten weet weinig over auto-onderhoud

Smeermiddelenfabrikant Petronas deed onderzoek naar hoe het is gesteld met de kennis van de automobilist aangaande onderhoud.  Een op de vijf geeft aan dat ze niet weten hoe ze olie moeten peilen of verversen.

Nederlandse automobilisten lijken niet erg op de hoogte van wat er nodig is om een auto goed te onderhouden. Uit onderzoek van smeermiddelenfabrikant Petronas blijkt dat 1 op de 5 automobilisten (22%) niet weet hoe ze het oliepeil moeten controleren of verversen. Er blijkt wel een verschil in kennis tussen mannen en vrouwen. Volgens Petronas is 29% van de vrouwen geen ster in het verversen van de olie en weet 16% van de mannen niet om te gaan met de peilstok.

Het wisselen van een band blijkt een te lastige opgave voor ruim 1 op de 3 automobilisten. Liefst 57% van de vrouwen laat dit klusje liever over aan een ander, terwijl 16% van de mannen geen raad weet met een bandenwissel. 1 op de 8 autobezitters heeft geen idee hoe je de ruitenwisservloeistof bijvult.

Gebrekkige kennis

Meer dan de helft van de automobilisten (56%) geeft eerlijk toe dat ze weinig weten van auto-onderhoud. 22% schaamt zich zelfs voor het gebrek aan kennis. Vooral jongeren zeggen dat ze zich realiseren dat ze zich wat meer zouden moeten verdiepen in auto-onderhoud.

Mocht er een lampje op het dashboard gaan branden, dan geeft 48% aan de handleiding of het internet te raadplegen. 17% belt de garage en ook 17% neemt contact op met een familielid of vriend. Een kleine groep, 5%, negeert het waarschuwingslampje en rijdt ijskoud door.

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors