Bezoekers

034583
Bezoekers vandaag : 151
Gisteren : 425

Oostenrijk wil auto’s grove snelheidsovertreders veilen

In Oostenrijk is een nieuwe wet in de maak die het mogelijk maakt om van grove snelheidsovertreders de auto in beslag te nemen en te veilen. Het gaat om snelheidsovertredingen van meer 60 km/h in stedelijke gebieden en meer dan 70 km/h in niet-stedelijke gebieden. Volgens onderzoek gaat het om 400 tot 500 overtreders per jaar.

De wetswijziging is een initiatief van minister van Vervoer Leonore Gewessler van de Groenen(Groenen) en zou medio 2023 moeten ingaan. Zij wil ook de rijbewijswet in Oostenrijk aanscherpen, zodat het al mogelijk is om bij snelheidsovertredingen van 40 km/h binnen de bebouwde kom en 50 km/h buiten de bebouwde kom tijdelijk het rijbewijs in te trekken. Tot nu toe werd dit aan de politie overgelaten.

Bij de eerder genoemde snelheden van 60 en 70 km/h wordt niet alleen direct het rijbewijs ingenomen, maar ook de auto in beslag genomen. Binnen twee weken moet dan worden onderzocht of de overtreder al eerder een bekeuring heeft gehad voor te snel rijden. Is dat het geval, dan wordt de auto geveild. Zeventig procent van de opbrengst gaat dan naar een verkeersfonds, de rest naar lokale overheden.

Automobilisten die de maximumsnelheid overschrijden met 80 km/h binnen de bebouwde kom of met 90 km/h buiten de bebouwde kom, raken direct hun auto kwijt. Dat geldt niet voor wie in een auto van een ander rijdt, of een huur- of leaseauto. Maar in de wet is er dan wel een levenslang rijverbod in Oostenrijk voor de betreffende auto. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors