Parijse milieuzone per 1 juli strenger

De milieuzone in Parijs wordt per 1 juli 2019 strenger. Vanaf die datum mogen oudere diesels (van 2000 of ouder) niet meer in het gebied binnen de A86 de buitenste ringweg om Parijs rijden. Ook benzine-auto’s van vóór 1998 mogen daar dan niet meer komen. 

De Parijse milieuzone is momenteel de strengste van Frankrijk. Indien je op vakantie gaat naar Frankrijk is het zeer aan te bevelen om een milieuvignet aan te schaffen, want behalve de permanente milieuzones, zijn er ook veel gebieden waar in geval van smog een tijdelijke milieuzone kan worden ingesteld. Indien je geen milieuvignet op je auto hebt, loop je het risico van een boete bij het rijden door een tijdelijke of permanente milieuzone. Het milieuvignet kan hier voor € 4,21 worden besteld, maar alleen met een creditcard worden betaald. Let op: het milieuvignet wordt ook op andere sites aangeboden voor soms veel hogere prijzen. We adviseren dringend alleen de officiële site van de Franse overheid te gebruiken.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors