Bezoekers

003130
Bezoekers vandaag : 336
Gisteren : 474

Formule 1 na 35 jaar terug op Zandvoort

De Formule 1 keert na 35 jaar terug naar Zandvoort. Heineken wordt de titelsponsor en de wedstrijd staat de komende drie jaar op de kalender onder de officiële naam Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. De KNAC – één van de ‘founding members’ van de FIA feliciteert Circuit Zandvoort met deze geweldige mijlpaal. De KNAC was in het verleden nauw betrokken bij de autosport in ons land en draagt die nog altijd een warm hart toe. KNAC-voorzitter Wouter Kolff: ” Het is fantastisch om weer een Formule 1 Grand Prix in Nederland te hebben. En hoe mooi zou het zijn als we dan ook nog een Nederlandse winnaar krijgen.”

De laatste jaren is de Formule 1 steeds populairder geworden in ons land, wat grotendeels te danken is aan het succesvolle optreden van Max Verstappen in deze koningsklasse van de racerij. In combinatie met de overname van Circuit Zandvoort door Prins Bernhard en de nieuwe initiatieven die daardoor een impuls kregen, kwam de droom om de Formule 1 weer terug te brengen naar Zandvoort steeds dichterbij. Door alle betrokken partijen – Talpa, PON, Gazelle, Jumbo, CM.com en Volker-Wessels zijn mede-sponsor – is het laatste jaar hard gewerkt om die droom ook echt werkelijkheid te laten worden.

Nu is het dan zover: de Grand Prix Formule 1 komt terug op Zandvoort. De exacte datum is nog niet bekend, maar vermoedelijk is het in de maand mei. Voordat de wedstrijd op Zandvoort kan worden verreden moet er wel het een en ander verbouwd worden. De baan moet aangepast worden en er moeten meer tribunes bijkomen. Bovendien is de bereikbaarheid van het circuit nog een punt van zorg. Het komende jaar zal er echter hard gewerkt worden om van de Grand Prix op Circuit Zandvoort een hoogtepunt op de Formule 1-kalender te maken.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors