Bezoekers

035581
Bezoekers vandaag : 345
Gisteren : 416

Parkeertarieven stijgen fors, vooral in grote steden

Parkeren is dit jaar fors duurder dan vorig jaar. Met name de grote steden halen veel meer geld op dan in 2018, want de vier grote steden laten de tarieven stijgen met 22,5 procent. In totaal betaalt Nederland 928 miljoen aan parkeergeld in 2019, zo meldt RTL Nieuws.

Koploper met de parkeerinkomsten is Amsterdam dat 245,5 miljoen denkt binnen te halen. In de binnenstad moet je nu 7,50 per betalen voor een uurtje parkeren. In totaal stijgen de parkeerinkomsten hier met 25,3 procent.

Ook andere grote steden weten hoe ze parkerende burger in de geldbuidel moeten raken: de gemeente Den Haag rekent op 33,7 procent meer parkeerinkomsten, Utrecht op 23,2 procent meter en Rotterdam altijd nog op 10 procent extra. Kleine gemeenten zijn bescheidener en krijgen 2,4 procent meer aan inkomsten uit parkeren.

De parkeergelden vertegenwoordigen over heel Nederland gemeten ruim 9 procent van de gemeentelijke inkomsten. Alle gemeentelijke heffingen tezamen komen op 10,2 miljard. De grootste inkomstenbron van de gemeenten is de onroerende zaakbelasting met ruim 4 miljard euro. Deze belasting is geld alleen voor bezitters van huizen en gebouwen.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors