Bezoekers

025581
Bezoekers vandaag : 306
Gisteren : 543

Peter Staal: “Geen oldtimerschaamte laten aanpraten”

“We moeten ons vooral geen oldtimerschaamte laten aanpraten”, zegt KNAC-directeur Peter Staal onomwonden in een interview in het automagazine Octane. Staal is ervan overtuigd dat de klassieke auto als liefhebberij zal blijven. Hij gaat in het interview uitgebreid in op de vele facetten van het autorijden.

De KNAC-directeur ziet de klassiekerwereld wel veranderen. “Er is een vergrijzing gaande dat is duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat de klassieke auto als liefhebberij een verdwijnend fenomeen is. Er is een verschuiving naar de auto’s die we nu youngtimers noemen. De jeugd van nu vindt auto’s als de MGF, Fiat Barchetta en Mazda MX-5 leuk. Ze gaan er anders mee om. In traditionele merkenclubs hebben ze weinig interesse.”

Een andere markante uitspraak van Staal: “In de pers en de politiek wordt gedaan alsof het privébezit van een auto bezig is te verdwijnen, alsof er een beweging gaande is naar gezamenlijk gebruik. In de Randstad is er wellicht een beginnende interesse in het delen van auto’s, maar elders is dat niet zo.” En hij gaat verder: “De fout die gemaakt wordt in de politiek – en ook in de pers – is heel Nederland vanuit Randstedelijk perspectief te zien. Wat in de binnenstad van Amsterdam gebeurt, wordt geprojecteerd op de rest van het land, terwijl er in de provincie heel andere dingen aan de hand zijn. De afgelopen tien jaar zijn er een miljoen auto’s bijgekomen – dat wijst helemaal niet op een trend van bezit naar gezamenlijk gebruik.”

Het gehele interview is te lezen via deze link.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors