Bezoekers

003098
Bezoekers vandaag : 304
Gisteren : 474

Porsche en Audi werken al aan Formule 1-motoren

De plannen van Porsche en Audi om aan de Formule 1 deel te nemen, worden steeds concreter. Herbert Diess, topman van de Volkswagen Group waarvan Porsche en Audi deel uitmaken, heeft laten weten dat de twee merken al begonnen zijn met de ontwikkeling van de Formule 1-motoren. 

Diess deed zijn uitspraken tijdens een media-evenement in Wolfsburg. “Beide merken zijn begonnen met de ontwikkeling van motoren”, zei de topman die verwacht dat VW als gevolg van deelname aan de Formule 1 stijgende inkomsten tegemoet kan zien. “Er is ons beloofd dat we met de Formule 1 meer geld naar Wolfsburg krijgen dan zonder,” zei Diess.

Porsche en Audi streven er elk naar om vanaf 2026 in de hoogste klasse van de autosport uit te komen. De Formule 1 wil geïnteresseerde fabrikanten tegemoetkomen met een compromis over de regels. Vanaf 2026 moeten de hybride motoren op 100 procent duurzame brandstof lopen. De verbrandingsmotor in de krachtbron zal slechts de helft van het vermogen leveren, de rest is elektrisch. Dit past in de toekomstige richting van de auto-industrie. 

Diess maakte ook duidelijk dat het moederbedrijf niet zal deelnemen aan de Formule 1-projecten van zijn dochterondernemingen. Bij Porsche, zei hij, waren de plannen al “vrij concreet”. Als sportiefste merk van de groep moet Porsche betrokken zijn bij de autosport, zei hij. “Als Porsche aan autosport doet, is dat het efficiëntst om in de Formule 1 te doen,” zei Diess. Porsche wordt in verband gebracht met het Red Bull-team. 

Voor Audi worden verschillende opties besproken. In plaats van de aanvankelijke deal met McLaren, worden nu Aston Martin en Sauber genoemd als mogelijke partners. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors